Proponujemy Państwu hiszpańskie oliwy z młyna oliwnego Casas de Hualdo – są bezkonkurencyjne! Te oliwy to płynny skarb hiszpańskiego rejonu Toledo zamknięty w szklanej butelce.
W ciągu maksymalnie 6 godzin (!) od zerwania świeżych oliwek z drzewa, wyciśnięta na zimno oliwa zostaje zamknięta w butelce i od tego momentu zaczyna się jej podróż do Ciebie, abyś mógł osobiście skosztować smaku tych niezwykle pachnących i esencjonalnych oliw.
Dlaczego oliwy od Casas de Hualdo są najlepsze?
Oliwki w młynie Casas de Hualdo wyciskane są w ciągu maksymalnie 2-6 godzin od zbiorów owoców z drzewa. Oliwka jako owoc zawiera chlorofil i inne "zielone". Dzięki temu, że wyciskanie soku następuje zaraz po zebraniu nie ma degradacji czy pleśnienia owocu. Udaje się zatem zachować ZAPACH świeżo miażdżonej rośliny-owocu. Dzięki ekstrakcji na zimno wyłącznie w sposób mechaniczny te związki zostają zamknięte w tłuszczu i butelce na dłużej. Oliwy od Casas de Hualdo pachną zielonym …… i to jest cudowne!!!
Walory smakowe oliwy
Casas de Hualdo proponuje oliwy jednoszczepowe - każda z innej odmiany oliwek- stąd każda pachnie i smakuje inaczej. Od łagodnej pachnącej świeżo skoszoną trawą Arbequiny, poprzez owocowo-pieprzny Picual i pikantną Manzanillę po bardzo esencjonalną Cornicabrę. Prawdziwe perełki Casas de Hualdo to Reserva de Familia oraz Partida Real - coupage różnych szczepów. Do tych oliw użyto starannie wyselekcjonowanych oliwek, tylko tych najdorodniejszych. Długo pracowano nad opracowaniem idealnych proporcji dzięki którym otrzymano znakomity balans pomiędzy owocowością, pikanterią i goryczką. Reserva de Famila - zarezerwowano dla rodziny, bo tak dobra, ze szkoda ją sprzedawać!
Casas de Hualdo tworzy swoją oliwę zgodnie z zasadą slow-food
Oliwa ta powstaje z ogromną starannością pod stałym nadzorem doświadczonych elayotechników. A wszystko to z miłości do oliwy. Proces produkcji oliwy jest przemyślany w najdrobniejszych szczegółach i monitorowany na każdym etapie: od posadzenia drzew w gaju oliwnym, przez zbiory oliwek, poprzez wyciśnięcie z nich soku, aż do zabutelkowania oliwy. Bez użycia chemii, bez żadnych dodatkowych zabiegów uzyskuje się 100% sok z oliwek. Jakość oliw Casas de Hualdo jest potwierdzona w liczbach i certyfikatach. Mają bezkonkurencyjny poziom kwasowości, pomiędzy 0,10%-0,2% - to świadectwo najwyższej jakości.
Co roku oliwy Casas de Hualdo zdobywają liczne nagrody na międzynarodowych konkursach, festiwalach oliwnych. Znajdują się w katalogu „FLOS OLEI” najlepszych oliw świata. A sama wytwórnia została uznana za najlepszą w calej Hiszpanii! Otrzymała prestiżową nagrodę dla najnowocześniejszej wytwórni oliwy z oliwek w Hiszpanii - AEMO 2012.
Oliwy zostały również docenione na rynku polskim. W grudniu znany portal hipoalergiczni.pl wyróżnił 3 najlepsze produkty roku. Wśród nich były oliwy Casas de Hualdo- jako bezpieczne dla alergika, a więc całkowicie naturalne i rewelacyjnej jakości.
Przykładowe nagrody przedstawiamy poniżej, ale to tylko namiastka. Wciąż ich przybywa. Pełny wykaz znajduje się przy opisie konkretnej oliwy.
Z najnowszych nagród - Picual w katalogu Flos Olei 2014 znalazł się w pierwszej dwudziestce - TOP 20
Reserva de Familia - złoty medal i dodatkowe wyróżnienie najlepsza w swojej klasie, spośród 500 innych wyselekcjonowanych oliw - znów najlepsza!!!
Arbequina - złoty medal w kategorii oliw delikatnych!!!
Picual - najlepsza oliwą w Nowym Jorku
Arbequina najlepsza w Hiszpanii
Oliwy Casas de Hualdo już zostały docenione na międzynarodowym rynku. Najwyższy czas, aby lepiej poznać je w Polsce! Skontaktuj się z dystrybutorem.
Nagrody dla oliwy Casas de Hualdo z poprzednich lat